сряда, 30 декември 2009 г.

ЦЕЛУВКИТЕ С ЛЮБОВ ПРОИЗВЕЖДАТ МЕД

При силно емоционална близост през две миниатюрни слюнни каналчета в устната кухина се изливат захарни вещества, открили немски учениАко жената е влюбена и щастлива, в определен момент от интимната близост под езика й се отваря сладък извор – отделя се целувчен мед!

Всяка целувка е кодирано послание. Това се отнася за всички целувки – от роднинското млясване до паметното за цял живот първо сливане на устните. От студената светска целувка до фината, неизчерпаема чувствена игра, която може много.

„Сладък мед капе от устата ти, о, любима! Мед и мляко има под езика ти...” – това е най-известната любовна история на всички времена и народи, „Песен на песните” – за цар Соломон и девойката Суламифи.

„При определени благоприятни условия допълнителната слюнна жлеза отделя през отварящи се миниканалчета комплекс от монозахариди, идентични на основните захари на меда” – това са данни от доклад на проф. Венделин Крюнге от берлинската клиника „Шарите”.

Енциклопедия
Слюнка произвеждат три двойки слюнни жлези – околоушни, подчелюстни и подезични. Слюнката постъпва в устата по слюнните каналчета и съдържа много важния храносмилателен фермент амилаза. Разграждането на нишестетата например започва още при дъвченето.

За това, че до лявата подчелюстна слюнна жлеза има допълнителна слюнна жлеза, анатомите знаели още в средата на миналия век. Тя се смята за почти загубила своята функция, но немските медици доказали, че при емоционалните и особено при дълбоките, т.нар. френски целувки през две миниатюрни слюнни каналчета в устната кухина се изливат вещества, силно приличащи на истинския мед. Учените направили повече от 4000 химични анализа, за да докажат версията си. Именно т.нар. монозахариди – основни съставки на натуралния мед, осигуряват приятните усещания на мъжа от целуването с жена, която му подхожда физически.

Това ли е твоят човек?

Психоаналитиците смятат, че целувката е въпрос, който задаваме съзнателно, а отговора се дава от подсъзнанието. Отговорите на подсъзнанието винаги са много прости: или да, или не. С тази разлика, че ако отговорът е отрицателен, значи няма смисъл да продължаваме връзката с някого, това е отхвърляне. Ако е положителен, любовта ни има бъдеще.

Допълнителната слюнна жлеза с двете каналчета, откъдето извират монозахариди, идентични с меда

ТЕСТ ЗА ПАРТНЬОРИТЕ

Целувката е един от най-важните елементи на любовната игра. А ти умееш ли да се целуваш?

Жените с пухкави алени устни са сексуално привлекателни за повечето мъже. Впрочем външната сексапилност невинаги върви ръка за ръка с виртуозното владеене на изкуството на целуването. А именно това майсторство се цени много високо - както от мъжете, така и от жените. Статистиката сочи, че около 70 процента от хората със съжаление признават, че партньорите им се целуват прекалено примитивно...

- Сексолозите твърдят, че целувките по лицето и врата са това, с което трябва да се започне и с което е необходимо да завърши любовната среща - независимо с какво е била запълнена нейната "среда".
- За най-изискана се смята така наречената френска целувка. Въпросното "мероприятие" се различава от обикновената целувка по това, че езиците на партньорите се докосват и сякаш се галят един друг. При това се стимулират едновременно трите най-силни ерогенни зони в устата.
- Съветът към онези, които обичат по време на любовната игра да покриват с целувки партньора си от глава до пети, е да започват винаги отгоре и да се движат надолу, а не обратно.
- Нежните ухапвания, резмесени с целувки, се харесват на практика на всички, с изключение на случаите, когато в разгара на страстта започват да те малтретират със зъби до кръв и/или/ насиняване. Ако това ти се случва, обясни на любимия си, че оценяваш неговия темперамент, но ти е изключително неприятно след срещата с него да изглеждаш така, сякаш току-що са те давили кучета.
- Колкото до пикантериите, целувките ала "Девет седмици и половина", когато от глава до пети сте омазани със сладолед, крем, сок, кетчуп и т.н., изглеждат съблазнително само на екрана.
- Най-чувствителните на целувки места трябва да се познават, а за целта е нужно те да бъдат намерени, което е невъзможно без дълга и редовна практика.
- Ако възлюбеният ти редовно подминава определени места по тялото ти, които просто жадуват за целувки, попитай го направо: "Защо?"

Малки хитрости

- Целувката може да покаже степента на вашата съвместимост с партньора ти като лакмусова хартия, твърдят психолозите. Ако по непонятна причина не ти е особено приятно да се целуваш с избраника си, напълно е възможно това да не е героят на твоя роман.
- Психофизиолозите са установили, че процесът на целуване протича най-ефективно, когато и двамата партньори са със затворени очи.
- Някои мъже свято вярват, че ако по време на целуване издават всевъзможни звуци - стенат, пръхтят, примляскват, това ще достави допълнително удоволствие на партньорката им. За някои това може и да е така, но ако ти не си от любителките на цветовите "спецефекти" в леглото, деликатно го подскажи на кавалера си.
- Има случаи /за щастие доста редки/, когато мъжете развиват жестока алергия към дамското червило. При това често не подозират защо след всяка среща устните им се подуват, напукват се и сърбят. Ако с твоя партньор се случва нещо подобно, посъветвай го да отиде на дерматолог или просто не си слагай червило, когато сте заедно.

Англичаните и французите са супермайстори

- Те се смятат за най-изкусните познавачи на страстните и горещи целувки. Не им отстъпват и американците.
- За "най-целувкообилни" партньори са признати холандците.
- Скандинавците си падат най-вече по целуването под дъжда.
- Японците пък полудяват по целуването на лунна светлина.

Натурализмът не е на мода

Устните са една от най-привлекателните части на женското тяло, затова се старай да замаскираш с грим пъпките и останалите дефекти в тази област. Ако ти е излязъл херпес, отложи срещата под някакъв благовиден предлог. В първия случай трябва да се обърнеш към лекар, а във втория - просто да изчакаш, докато "неапетитните" следи бъдат излекувани от времето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи

Архив на блога