вторник, 22 декември 2009 г.

Три зеленчука срещу рак

Редовната консумация на три зеленчука може да блокира проявата на рак, твърдят експерти. Американски учени установяват, че постоянното хапване на броколи защитава организма от заболявания като гастрит и някои видове рак на стомаха.


Зелето, което присъства широко в традиционната кухня на поляците, се оказва, че предпазва от рак на гърдата. Това се установява в изследване, в което взимат участие полски емигранти в САЩ и полски граждани.


Някак неизненадващо третото място се заема от чесъна. В какво се състои неговата полза? При приготвянето на месни ястия се образува ензим, който провокира развитието на рак на гърдата. Този ензим обаче успешно се блокира от вещества, съдържащи се в чесъна, когато месото се готви едновременно с тази подправка-зеленчук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи

Архив на блога