четвъртък, 17 декември 2009 г.

Как влияят пластмасовите опаковки на храни и напитки върху здравето на хората

Замисляли ли сте се някога над въпроса: "Какво е влиянието на пластмасата върху здравето човека?".
Е, даже и вие да не сте го правили в последните години, учените по цял свят си го задават все по- често и задълбочават изследванията си в тази насока.

След години сериозна работа и анализи, те са стигнали до извода, че този широко употребяван продукт съвсем не е небезобиден.

Всички, които искат горещото си кафе или чай в пластмасова чаша, трябва да имат едно на ум- тя бавно, но сигурно ни води по пътя към страшните болести, като рак и безплодие. Изключително опасна се оказва дори и бутилираната в пластмасови шишета вода, която съдържа вредния за здравето антимон (Sb), алармират учените. Затова те дават няколко прости съвета, с които да избегнем неблагоприятното въздействие на пластмасата върху човешкото тяло и здраве:

не използвайте пластмасови шишета и найлонови торбички по няколко пъти, те са предназначени само и единствено за еднократна употреба;
не затоплайте храна в найлонова или пластмасова опаковка, защото при висока температура се отделят опасни за организма химикали;
при възможност не използвайте пластмасово шишенце за хранене при бебетата, а ако нямате избор не затопляйте млякото направо в шишето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи

Архив на блога