четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Арабски Жасмин

Арабски Жасмин
Ботаническо име: Jasminum grandiflorum
Аромат: сладък, пикантен, с еротични нюанси Това е аромат на лекотата, благополучието, доброто настроение ;
Летливост: ниска ;
Действие: Маслото от жасмин, даже и в 10% концентрация влияе положително на нервната система – стимулира дейността на главния мозък, отстранява депресия, апатия и безразличие. Създава чувство на увереност и оптимизъм. Маслото великолепно помага при постменструален синдром, гинекологични заболявания, нормализира менструалния цикъл, отстранява даже родилни болки. Стимулира лактацията. То влияе положително на ендокринната система на човека, стимулира отделянето на хормоните инсулин, тироксин и триодтиронин, повишава нивото на кортизол и полови хормони. Силен афродизиак. Еротичното въздействие на маслото е изразено в усилване на половото влечение, отстранява фригидност, импотенция и преждевременна еякулация.
В козметиката маслото от жасмин се използва за обогатяване на козметични средства, предназначени за суха и чувствителна кожа. Маслото увеличава еластичността на кожата, спомага за отстраняване на белези и стрии, отстранява дерматити, екземи, алергични обриви, има подмладяващ и освежаващ ефект, леко избелва кожата. Укрепва имунитета. Подобрява кръвообращението, премахва спазми, ефикасно при заболявания на дихателната система. Висока антииоксидантна, антиканцерогенна и радиопротекторна активност на маслото, проявява антиканцерогенно действие, действа като радиопротектор, има висока антиоксидантна активност, повишава понижените концентрации на тироксин, кортизол, прогестерон, естрадиол, тестотерон, нормализира пониженото съдържание на инсулин, тироксин, триодтиронин.
Показания понижена умствена и физическа работоспособност; импотенция и фригидност; хронични възпалителни заболявания; профилактика на отоци; малки радиационни поражения; екзема, дерматити; хипотиреоз и хепиртиреоз; захарен диабет; ОРЗ, грип, пресипнал глас; депресия и безсъние; дисменорея (болезнени менструации), ПМС, дисфункция на яйчниците; суха, чувствителна, раздразнена кожа;
Противопоказно Противопоказания: да не се прилага в първите четири месеца на бременност!
Внимание! Не се препоръчва за бременни! Забранено за вътрешна употреба! Да се пази от деца! Опаковката да се съхранява далече от топлинни източници и пряка слънчева светлина без продължителен достъп на въздух до концентрата.
Забележка: Посочените рецепти са ориентировъчни и безопасни за здравето. Въпреки това прекомерната или неправилна употреба на някои ароматни масла може да предизвика индивидуални алергични реакции. Това е обща информация за ароматерапията и масажните терапии и не заменя консултацията със специалист! Сайта не носи отговорност за неправилно проведено самолечение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи