вторник, 3 ноември 2009 г.

Най-добрите аромати за съблазняване

През 1953 г. излиза едно от прочутите интервюта на Мерилин Монро. В него тя признава, че когато е в леглото си, не й е нужно нищо повече от няколко капки Chanel №5. Нека оставим настрана фактът, че актрисата има договор с Chanel и да си представим, че наистина й е приятно да усеща този аромат на тялото си, когато заспива.
От тогава е изминал близо половин век, но името Монро и марката Chanel са все така част от историята и имат свой глас и отношение, към всеки. От тогава са се появили и други аромати, които са примамливо меки, милват всички сетива и имат много по-силно въздействие върху човека, неговите мисли и поведението му, отколкото той предполага.

Ако можехте да се посъветвали със своите предци, те вероятно биха ви споменали аромати като Climat, Balafre и Sagamore (Lancome), Shalimar и Apres L`Ondee (Guerlain), Evening in Paris (Bourjois), Caline (Jean Patou), L'Air du Temps (Nina Ricci) и др. Те имат различни съставки и история, част от която е изписана в човешките сънища.
Независимо от това дали съставките включват бергамот, лимон, жасмин, ванилия, сандаловото дърво, рози, ирис, индийско орехче, портокал, праскова или мащерка например, всяко от тези имена карат тялото да се чувства по-обичано. Когато се докоснат до кожата на голо тяло, те допълват естественият му аромат. С тяхна помощ сатенените или памучните чаршафи стават по-разхлаждащи или по-топли. Някои от парфюмите напомнят „халат”, други „пеньоар”, а трети „фино дамско бельо”. Това разбира се не е указано на етикета и зависи от вас.

Мекият, пухкав аромат на Kenzo Amour или розово-кедровия Feminite du Bois Shiseido звучат като тиха мелодия. Те не са предизвикателни и дръзки, а по-скоро весели. Новият Poo Poo Pidoo (EgoFacto) е съставен от лекомислени цветя на вона на ванилия и мускус. Мъхнато-тревният Fellanilla (Parfumerie Generale) е допълнен с ирис, шафран и ванилия. В него има и нотка от грациозността на сиамската котка. Hermessence - Vanille Galante (Hermes) е с иланг-иланг и жасмин, а без Spiritueuse Double Vanille (Guerlain) списъкът с ваниловите аромати просто няма да бъде пълен. Ans de Creation на Guerlain също навява уют. В Chocolate Greedy (Montale) ще откриете шоколадов оттенък, както подсказва и неговото име, а в Monyette Paris ще усетите кокосова нотка.

Сред мъжките аромати също има някои особено важни имена, но там сравненията са насочени повече към сила, отколкото към нежност. В Sables (Annick Goutal) има цветове от безсмъртниче, в Fuel for men (Donna Karan) се усеща аромат на еленова кожа, Ambre Fetiche (Annick Goutal) е белязан от амбър, а Scent 79 for men (Jil Sander) има тъмен, тютюнев нюанс.
Oud 27 (Le Labo) напомня за гора, заради дървесните и тревни оттенъци. Idole de Lubin е като спомен за любима чаша ром, а 1740 Marquise de Sade (Histoires de Parfums) ви дава възможност да разведрите мислите си след отминалия ден.
Независимо от това колко волно се чувствате, трябва да бъдете внимателни с дозировката.
__________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи